create your own web page for free

Aktiv Baby Instruktörsutbildning + Rebozo

Aktiv Baby är enkla och specifika övningar som hjälpa bebisen inta optimala positioner i livmodern och bäckenet, vilket gör att graviditetsrelaterade problem minskas och förlossningen underlättas Som instruktör jobbar du med metoden med gravida och/eller födande. 


För vem?

Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör.Om Aktiv Baby

Med Aktiv Baby övningar skapas balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. När det finns balans skapas mer plats och bebisen lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte kan vändas till huvud ner, med hjälp av Aktiv Baby. När det är balans minskas många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, bäcken- och ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar.

Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i att föda sig själv. Hen ska göra olika rörelser och trycka sig neråt i förlossningskanalen. Detta underlättas om bebisen ligger i optimala positioner och om det finns gott om plats. Har man gjort Aktiv Baby under graviditeten kan många problem förebyggas, men övningarna kan också göras under förlossningen och många problem kan då lösas. Med Aktiv baby kan förlossningen gå framåt snabbare, bebisen sjunker neråt och roterar, smärtor minskas, risken för kejsarsnitt och instrumentella förlossningar reduceras.

Vissa av Aktiv Baby övningarna kan den gravida göra ensam och andra behöver hon göra tillsammans med någon.


Kursmaterial

Efter kursen erhålls ett intyg och du får kalla dig “Aktiv baby instruktör”.

Under kursen får du bilder och skriftliga instruktioner på grundövningarna, som du kan använda i ditt arbete och dela med dig av till dina klienter. Ett kurskompendium erhålls också som du får med dig hem och kan använda för din egen referens. Som Aktiv Baby instruktör kan du lära ut metoden enskilt och i grupp till gravida och födande kvinnor.


Om Rebozo

Rebozo är en mexikansk sjal som använts av traditionella barnmorskor under graviditet och förlossning. Sjalen används för att ge olika typer av massage, tryck och beröring, som hjälper kvinnan att slappna av och som ger smärtlindring. Rebozon kan dessutom förstärka värkarna, hjälpa bebisen att sjunka ner och hjälpa bebisen att rotera genom att öka rörelsen i mammans bäcken. Rebozon kan även stödja kvinnan i olika positioner, exempelvis hukande ställning. Rebozon används i vissa Aktiv baby övningar, men är också en egen “metod”.Datum: Lördagen den 29 februari 2020 09:00-18:00

Plats: Familjestunden, Löddeköpinge.

Pris 2950kr. Vid bokning av även Akupressurkursen den 1 mars erhålls 500kr i rabatt på en av kurserna.


Anmälningsinfo
Anmälningslänk:
https://forms.gle/NteFZbtR9n9LTCh89

Det är max 10 deltagare/kurs, först till kvarn gäller.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in senast 14 februari vid för få anmälda. 

Anmälan är bindande och kursavgift återbetalas enbart efter uppvisande av läkarintyg.